Η Ψηφιακή Ελληνική Ταυτότητα είναι ένα ψηφιακό δελτίο ταυτότητας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε να ταυτοποιήσετε τον εαυτό σας πανεύκολα σε πάνω από 100 χιλιάδες ιδιωτικούς και κυβερνητικούς οργανισμούς και υπηρεσίες σε όλη τη Βρετανική Κοινοπολιτεία.

ΠΟΙΟΝ ΑΦΟΡΑ

Μόνο Έλληνες πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας μπορούν να υποβάλουν αίτηση για Ψηφιακή Ελληνική Ταυτότητα.

Η κατοχή ψηφιακής ταυτότητας είναι εθελοντική σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο.

ΤΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Για την έκδοση ψηφιακής ταυτότητας η επανέκδοση ψηφιακής ταυτότητας σε περίπτωση αλλαγής οποιονδήποτε στοιχειών, το μόνο έγγραφο που χρειάζεστε είναι το διαβατήριο σας εκδοθέν από την Ελληνική Δημοκρατία.

Θα σας ζητηθεί να ανεβάσετε με ασφάλεια στο διαδίκτυο μια έγχρωμη φωτογραφία των σελίδων με την υπογραφή σας και τα στοιχεία του διαβατηρίου.

Η φωτογραφία πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας με την έννοια ότι τα πάντα μπορούν να διαβαστούν καθαρά χωρίς κομμένες άκρες. Το διαβατήριο πρέπει να είναι έγκυρο και να μην έχει λήξει.

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Με την ψηφιακή ταυτότητα σας θα λάβετε το παγκόσμιο όνομα χρήστη σας (myGU / my Global Username) και το ιδιωτικό ηλεκτρονικό κλειδί ελέγχου ταυτότητας (APOK / authentication private online key) που αποτελεί μια κρυπτογραφημένη έκδοση της ψηφιακής ταυτότητάς σας.

Το παγκόσμιο όνομα χρήστη είναι ένα ενοποιημένο όνομα χρήστη που αντικαθιστά πολλά άλλα ονόματα χρήστη και είναι αυτό που θα χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε σε χιλιάδες υποστηριζόμενες υπηρεσίες.

To ιδιωτικό ηλεκτρονικό κλειδί ελέγχου ταυτότητας χρησιμοποιείται για την αρχική αναγνώριση του εαυτού σας σε μια υπηρεσία, και ενεργοποίηση της εν λόγω υπηρεσίας στο όνομά σας, χωρίς την ανάγκη παροχής ουδέποτε δικαιολογητικών.

Είναι επίσης δυνατό να απενεργοποιήσετε πλήρως το ηλεκτρονικό κλειδί σας εάν γνωρίζετε ότι δεν θα το χρησιμοποιήσετε, για να αποτρέψετε την εγγραφή οποιουδήποτε στο όνομά σας. Είναι δική σας ευθύνη να διατηρήσετε το ηλεκτρονικό κλειδί σας ασφαλές και εάν το χάσετε ή παραβιαστεί κάντε κλικ εδώ

Για να απενεργοποιήσετε πλήρως το ηλεκτρονικό κλειδί σας κάντε κλικ εδώ

Η απενεργοποίηση του ηλεκτρονικού κλειδιού δεν απενεργοποιεί την πρόσβαση σε υπηρεσίες που είχαν ενεργοποιηθεί προηγουμένως με τη χρήση αυτού του κλειδιού.

ΑΙΤΗΣΗ

Μπορείτε να κάνετε αίτηση ηλεκτρονικά για την ψηφιακή ταυτότητα κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο. Προς το παρόν, οι αιτήσεις γίνονται δεκτές μόνο ηλεκτρονικά.

Αίτηση για ψηφιακή ταυτότητα

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ

Στο μέλλον, η ψηφιακή ταυτότητα θα σας παραχωρεί «το δικαίωμα να ταξιδεύετε» ώστε να μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε ως ταξιδιωτικό έγγραφο (με τον ίδιο τρόπο όπως και διαβατήριο) όταν ταξιδεύετε σε χώρες που είναι μέλη της Βρετανικής Κοινοπολιτείας.

ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ψηφιακή ταυτότητα σας για να εγγραφείτε στο ίδρυμα Βασιλικής Ελλάδος ως δικαιούχος για να λάβετε μερίσματα εφ' όρου ζωής από εκμετάλλευση περιουσιακών στοιχείων που χάρισε ο Α.Ε.Υ. Μιχαήλ Ραίριχ στον Ελληνικό και Νορβηγικό λαό μέσω του δημοσίου ιδρύματος.

Τον Μάρτιο του 2024 θα καταβληθεί το πρώτο μέρισμα στον Ελληνικό λαό.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Η ψηφιακή ταυτότητα δεν έχει ημερομηνία λήξης και κατά την έκδοση θα δημιουργηθεί μόνιμη εγγραφή στο Παγκόσμιο Μητρώο Ανθρώπων το οποίο διοικείται από ανεξάρτητο ινστιτούτο. Αυτή η εγγραφή δεν μπορεί να διαγραφεί χωρίς σοβαρούς λόγους.

ΓΙΑΤΙ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Για την Ελληνική Δημοκρατία η αρχή εθνικής ταυτότητας που αναγνωρίζεται από την Ενωσιακή Πολιτεία της Βρετανικής Κοινοπολιτείας είναι το ίδρυμα Βασιλικής Ελλάδος (Royal Hellas).

Για την αποφυγή αμφιβολιών το ίδρυμα Βασιλικής Ελλάδος υποστηρίζει πλήρως το δημοκρατικό πολίτευμα και την κυριαρχία της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας όπως έχει εδραιωθεί και δεν κάνει ουδεμία πρόταση ούτε έχει πρόθεση να θεσπίσει άλλο καθεστώς.

Σε κάθε περίπτωση, για ειδικότερες διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Ψηφιακών Ταυτοτήτων του Ιδρύματος στο e-mail: dgi@royalhellas.com